Een affiliate shop starten voor het genereren van online inkomsten

Geplaatst op 30-03-2022

Categorie: Computer en internet

Online inkomsten genereren kan door een affiliate shop te starten. Een dergelijke shop geeft u de gelegenheid om geld te verdienen met de promotie van producten. Bezoekers kunnen zoeken binnen de verschillende rubrieken van uw webwinkel. Als de bezoeker doorklikt naar een specifieke rubriek, zal hij een overzicht te zien krijgen van de producten die binnen die rubriek aanwezig zijn. De bezoeker kan binnen zo een overzicht op een afbeelding van een product klikken om in te zoomen, waarna meer informatie over een product zal worden getoond.

Wanneer een bezoeker inzoomt op een product en een product vervolgens wil bestellen, kan de bezoeker doorklikken naar de website waarop het product kan worden besteld. Zodra de bezoeker dat doet, ontvangt u als tussenpersoon een affiliate vergoeding. Zulke vergoedingen worden bijgehouden door een zogeheten affiliate netwerk. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn TradeTracker en Tradedoubler.

Binnen een affiliate netwerk wordt niet alleen uw saldo bijgehouden, ook kunt u via uw account bij een affiliate netwerk het benodigde promotiemateriaal tot uw beschikking krijgen. Zo kunt u de affiliate links links opvragen waarmee u de bezoeker dient te verwijzen naar de merchant, zodat een sale aan u gekoppeld kan worden en u een affiliate vergoeding kunt ontvangen.

Met het affiliate script van Vrolijk Internet Services kunt u een affiliate webwinkel beginnen zonder dat u daarbij zelf kennis van websites bouwen of programmeren hoeft te hebben. De functies die u nodig heeft voor het starten van een affiliate shop zitten reeds in het script, zodat u een snelle start kunt maken. Zodra u het script heeft geïnstalleerd, kunt u met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen en op een simpele manier aanpassingen binnen uw webwinkel aanbrengen. Het affiliate script kan met enkele simpele handelingen worden geïnstalleerd op ieder webhosting pakket waarop u gebruik kunt maken van PHP scripts.